Menu

Kako odabrati pravu rasvetu za dom

Svetlost je jedan od najvažnijih elemenata oblikovanja prostora, zato je pažljiv izbor i postavljanje rasvete jedna je od ključnih tačaka u enterijeru.

Spavaća soba ­– intimno osvetljenje

LED rasveta u spavaćoj sobi (preporuka)

Ušuškana, skrivena od pogleda, namenjena za romantiku, opuštanje i odmor, Vaša spavaća soba je prostor u kome je izuzetno važno uklopiti kako estetske, tako i praktične elemente osvetljenja. U spavaćoj sobi se preporučuju topliji tonovi svetlosti.

Dnevna soba

LED rasveta za dnevnu sobu (preporuka)

Preporučuju se topli tonovi svetlosti, a uz plafonsko osvetljenje možete eksperimentisati i uključiti dodatne izvore svetla koji dopiru sa zidova, stolova ili poda, čime ćete naglasiti komodu, biblioteku ili neki drugi komad nameštaja koji želite da istaknete.

Kupatilo

Kupatila traže rasvetu koja daje int enzivno belo svetlo. Poželjno je koristiti dva tipa rasvete, jačeg intenziteta potrebno za šminkanje i brijanje i drugo malo slabije pri korišćenju tuša, lavaboa ili sanitarija.

Kuhinja – funkcionalno osvetljenje

LED rasveta za kuhinju (preporuka)

Osvetljenje u kuhinji treba da bude funkcionalno i kvalitetno za bezbedno rukovanje kućnim aparatima, ali i maštovito i raspoređeno kako bi se stvorio što ugodniji ambijent. Tako se preporučuje upotreba hladnih tonova svetlosti.

Trpezarija

LED rasveta za trpezariju (preporuka)

Trpezariju koristimo da bismo jeli fine obroke sa porodicom ili gostima. U takvim trenucima sigurno ne želimo da nam svetlo bude takvo da nam dozvoli da zadremamo. Bez obzira da li se radi o popodnevnom ručku ili kasnijoj večeri, preporučujemo neutralne tonove za trpezariju koji stvaraju savršen ambijent. Takođe, razmislite o LED sijalicama za lustere koji se sada obično koriste u trpezariji, a led sijalice sada nude lepe raznovrsne boje svetlosti.

Kancelarija

LED rasveta za kancelariju (preporuka)
 
Kada je u pitanju rasveta za kućnu kancelariju, trebalo bi da napravimo takav izbor LED sijalica koje će da povećaju našu sposobnost da budemo produktivni u tom prostoru. Upotrebom hladno belog svetla, koje oponaša dnevnu svetlost, u kancelariji povećaćemo proizvodnju serotonina, koji nas održava budnim, fokusiranim i energičnim. Obavezno izaberite mesto za sijalicu sa kojeg nećete dobiti neželjene odsjaje na ekranu računara. Takođe, možete razmisliti o LED stonim lampama, koje imaju mogućnost promene temperature svetla na zahtev, a predstavljaju odlično osvetljenje na radnom stolu.

  TOP