Menu

Dan zaljubljenih

Praznik Sveti Trifun kod pravoslavaca, a kod katolika Dan Svetog Valentina, danas najpoznatiji kao Dan zaljubljenih (u zapadnoj varijanti i Valentinovo), je praznik koji se proslavlja 14. februara svake godine.

Dan Svetog Valentina je povezan prvi put sa romantičnom ljubavlju u 14. veku u krugovima bliskim engleskom pesniku Džefriju Čoseru, kao potreba za izražavanjem viteške i plemenite ljubavi na dvorovima u Francuskoj i Engleskoj . U 15. veku, postala je praksa da zaljubljeni svoju ljubav iskazuju slatkišima,cvećem i čestitkama. Savremeni pokloni za Dan zaljubljenih su crveni srcoliki pokloni, igračke ili figure u obliku Kupidona itd.

Najzanimljivije činjenice

– Na Dan zaljubljenih se razmeni više od 150 miliona čestitki, zbog čega je taj dan drugi najpopularniji praznik tokom kog se razmenjuju čestitke, odmah iza Božića.
– Svake godine za Dan zaljubljenih, u gradu u kojem su živeli Šekspirovi ljubavnici, Veroni, stigne oko 1000 pisama adresiranih na Juliju.
– Prosečan broj prosidbi koje se dogode za Dan zaljubljenih je 220000.
– Dan zaljubljenih se proslavlja u Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Francuskoj, Australiji, Meksiku, Danskoj i Italiji.
– 73% osoba koje kupuju cveće za Dan zaljubljenih su muškarci, a 27% su žene.

KAKO ODABRATI SAVRŠENI POKLON ZA DAN ZALJUBLJENIH?

Bliži se Dan Zaljubljenih, a nedostaje vam ideja za poklon? Uvek se možete odlučiti za najpoznatije i najrasprostranjenije poklone za Dan zaljubljenih kao što su cveće, čokolade, ljubavne čestitke.

Ukoliko želite da poklonite nešto malo drugačije, intimnije, napravite kraću listu stvari koje vaša voljena osoba voli ili u skladu sa njihovim interesovanjima. To ne mora biti predmet, može biti iskustvo. Pružite nešto što će im stvoriti zabavan doživljaj. Na primer, možete pokloniti karte za koncert omiljenog pevača, romantični put za dvoje, izvedete ih u restoran u koji su dugo želeli da idu itd…

Ukoliko se ipak odlučite za opipljiv poklon, a još uvek niste naišli na onaj pravi, inspiraciju za idealan poklon za Dan zaljubljenih možete pronaći na našem sajtu. Mali Ali vam uvek može pomoći u odabiru poklona za vašu voljenu osobu.

U našoj online prodavnici uvek možete pronaći neki zanimljivi poklon za vašu drugu polovinu. Ukoliko ste u potrazi za nekim zanimljivim poklonom, na pravom ste mestu jer trenutno raspolažemo sa velikim izborom poklona za nju i njega koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Detaljniji prikaz proizvoda možete pogledati ovde:

https://www.maliali.rs/?product_cat=pokloni-za-njega&s=&post_type=product
https://www.maliali.rs/?product_cat=pokloni-za-nju&s=&post_type=product

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja koja možete imati u vezi sa proizvodima na našem sajtu!

Praznik je 14. februara, ali mi vam želimo da širite ljubav cele godine!
Vaš https://www.maliali.rs/

  TOP